'Gehaktbrood van de chef, lekker voor de kids', verz. door Sally

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-03-2019 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt en .......

Bereiden

500 g gemengd gehakt 1 kleine prei 1 wortel 1 kleine rode paprika 1 sneetje Ganda ham, fijngesnipperd 2 eieren 100 g magere platte kaas (kwark) 1 koffielepel Provençaalse kruiden 1 pot pastasaus peper en zout 300 g pasta naar keuze verse basilicum - Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Doe alle groenten in een magnetronschaal, dek die af en verwarm 4 minuten op halve kracht. Kneed de eieren, de platte kaas, de kruiden, peper en zout door het gehakt en vermeng met de ham en de groenten. - Geef het gehakt de vorm van een broodje en verwarm het gedurende 5 minuten op halve kracht en vervolgens 15 minuten op lage kracht. - Verwarm de tomatensaus. Serveer de pasta met plakken gehaktbrood en de tomatensaus en versier met toefjes basilicum. Tip: Ook heel lekker koud bij de boterham.

Bronvermelding