Indonesisch: Babi roedjak

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 26-03-2008 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal tjampoer (verschillende soorten sambal)
  • 1 theelepel gula jawa of bruine suiker
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 theelepel citroen- of limoensap
  • wokolie
  • evt. peper & zout
  • evt. gebakken uitjes

Bereiden

* snijd het vlees in brede repen en bestrooi het evt. met peper en zout, vind ik zelf niet nodig. * pel en snijd de uien in stukjes, meng het met de sambal en suiker. * pers de knoflook boven het mengsel uit. * verhit de wok en giet er een scheutje wokolie in. * wok het sambalmengsel 2 minuten. * voeg het vlees toe en wok alles nog eens 2 minuten. * voeg de kokosmelk en citroensap toe en laat het gerecht 35 minuten zachtjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. * voeg evt. water toe als de saus te dik dreigt te worden. * schep de babi roedjak in grote warme schaal en bestrooi het evt. met gebakken uitjes. Lekker met nasi goreng of witte rijst, TIP: dit gerecht is prima geschikt als rijsttafelgerecht. andere rijsttafelgerechten: sambal goreng telor, babi ketjap, roedjak manis, roedjak van vis, goelai daging en zwartzuur van eend, allemaal erg makkelijk om te maken en de recepten zijn bij mij te vinden. selamat makan!

Materialen

* snijplank * mes * wok * houten spatel * knoflookpers * schaal

Bronvermelding