Menu
Nieuwjaarskoeken ofwel knieperties
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 4 scharreleieren
- 250 gram witte basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 1500 ml gekookt en afgekoeld water
- 1 eetlepel kaneel
Bereiden
- boter langzaam laten smelten
- bloem in een beslagkom doen, koud gekookt water toevoegen tot een romige massa ontstaat (het beslag wordt het mooist in de keukenmachine)
- één voor één eieren er door roeren
- dan de basterdsuiker + vanillesuiker erdoor
- als laatste voorzichtig de gesmolten boter erdoor spatelen
- naar smaak kaneel toevoegen
- een beetje beslag in het hete 'knieperties' ijzer doen, dan wachten tot een mooie goudbruine wafel ontstaat.
- de 'knieperties' kunnen gerold worden met een pollepel, ze kunnen dan eventueel gevuld worden met bv slagroom
- ook kunnen de koekjes op een platte ondergrond neergelegd worden
- éérst af laten koelen. voordat ze in een afgesloten trommel gaan
Materialen
* knijpertjesijzer (de ouderwetse exemplaren geven vaak het mooiste resultaat) * mixkom * mixer c.q. keukenmachine * spatel