Gegratineerd Brussels lof

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 100 gr. boter of margarine
  • 50 ml. water
  • 50 gr. bloem
  • 150 ml. warme volle melk
  • 1 eetl. Franse mosterd
  • 100 gr. ger.kaas
  • zout en peper
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 1 kilo gekookte gehalveerde aardappelen

Bereiden

Witlofstruikjes in een braadpan leggen en 25 gr. boter en het water toevoegen. Opmiddelhoog vuur 20 min. stoven.Uit de pan nemen en uit laten lekken.Het stoofvocht in een maatbeker doen en aanvullen met de melk.In een steelpan met dikke bodem 50 gr. boter laten smelten en de bloem er krachtig met een garde doorroeren samen met het stoofvocht.De saus op laag vuur 5min zachtjes laten doorkoken. De mosterd en bijna alle kaas erbij roeren en de kaas laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. struikjes Ovenschaal dik invetten. Witlofstruikjes in de hamplakjes rollen en in de schaal doen met de 1/2 aardappelen er omheen. De kaassaus er over en bestrooien met de rest van de kaas. In de voorverwarmde oven van 200gr.15-20 min.gratineren.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding