Kalfsvlees in uien-knoflooksaus (erg lekker)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram magere kalfslappen in niet te kleine blokjes
  • zout en peper
  • 3/4 dl olijfolie of 75 gram boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 teentje knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl bouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad

Bereiden

Bestrooi de blokjes vlees met wat zout en peper. Verhit de olijfolie of de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Er is dan bijna geen olijfolie meer over. Voeg de gesnipperde ui en de uitgeperse knoflook toe en bak alles onde voortdurend omschappen tot de uien lichtbruin zijn gekleurd. Voeg de rode wijn, de bouillon, tomatenpuree, het laurierblad en de peterselie toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 45 minuten zachtjes sudderen. Haal het deksel van de pan en laat het stoofvocht op vrij hoog vuur inkoken tot circa de helft van het volume. Serveer het vlees in de saus en geef er gekookte of gebakken aardappelen bij en een griekse salade.

Bronvermelding