Kalfsvlees met tomaten-wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 26-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram magere kalfslappen in niet te kleine blokjes
  • zout en peper
  • 3/4 dl olijfolie of 75 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tomaten Ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl bouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el peterselie

Bereiden

Bestrooi de blokjes vlees met wat zout en peper. Verhit de olijfolie of de boter in een panen bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui toe en laat deze even meebakken. Voeg de stukjes tomaat, de witte wijn, de bouillon, de tomatenpuree, de peterselie en de oregano toe. Roer alles goed dooreen. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vuur zonder deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is en praktisch alle vloeistof is verdampt. Serveer het vlees in de saus en geef er aardappelpuree en een griekse salade bij

Bronvermelding