Biefstuk met cranberry-portsaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-08-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr verse cranberry's
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 tl tijm
  • 180 ml vleesfond (pot)
  • 2 dl rode port
  • 1 el suiker
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 50 gr magor-kaas
  • 2 (Argentijnse) biefstukken (à ca. 125g)
  • 25 gr boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 tl roze peperbessen (potje Royal Mail)

Bereiden

In een pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 minuten gaar koken. Cranberry's boven een andere pan door een zeef wrijven. Fond, port en suiker door de cranberrypuree roeren. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 10 minuten laten inkoken. In een kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 tl water. Al roerend aan saus toevoegen tot deze licht gebonden is. Magor smeuig roeren en over doen in de spuitzak. In koekenpan boter verhitten. Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren. Zout en peper erover strooien. Biefstukken op voorverwarmde borden leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Cranberrysaus door bakvet roeren. Aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper. Saus langs de biefstukken scheppen. Op elke biefstuk een flinke toef mangor spuiten. Roze peperbessen erover strooien. Lekker met bv aardappelpuree en gegrilde courgette.....................i.p.v. verse cranberry´s kan je ook 1 potje cranberrycompote (350 gr.) gebruiken. Laat de suiker dan achterwege. De cranberry portsaus kan ook van te voren gemaakt en ingevroren worden. Ontdooi de saus op zacht vuur of op ontdooistand in de magnetron.

Materialen

Spuitzak met grove kartelmond

Bronvermelding