Aziatische noedelsoep met groenten (laag cholesterol)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde udonnoedels
  • 1.25 ltr groentebouillon
  • 2 tl geraspte gember
  • 80 ml lichte sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 struik paksoi (blaadjes in repen gesneden)
  • 300 gr stevige tofu in blokjes gesneden
  • 150 gr oesterzwammen, in plakjes gesneden
  • 200 gr taugé, schoongemaakt
  • 15 g knoflookbieslook, in plakjes

Bereiden

Kook de noedels in 11 min. in een steelpan met kokend water, of tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en spoel ze goed af met koud water. Meng de bouillon, gember, sojasaus, mirin, sesamolie en de bruine suiker in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. Voeg de paksoi, tofu, oesterzwammen, taugé en de knoflookbieslook toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Verdeel de noedels over de kommen en schep de soep erover heen.

Bronvermelding