Menu
'20 Tips voor tapa's', verz. door Desi (1)
Ingrediënten
- allerlei ......
Bereiden
+Maak ontvangsthapjes van brickdeeg als een soort stengel.
Kwast wat brickdeeg in met lobbig geklopt eiwit met wat knolflookpulp.
Strooi er royaal kruiden overheen (peterselie, salie, koriander, basilicum, naar eigen smaak) of pesto.
Snijd dat vervolgens in dunne reepjes en bak af op 180°C.
Serveer met gemarineerde olijven en een dipsaus.
-
+Parma-gressini
Een gressini met een blad basilicum en een plakje Parmaham omwikkelen.
Eventueel een strikje maken met een bieslooksprietje.
-
+Lucifers bladerdeeg.
Maak reepjes van bladerdeeg. Bak ze met korianderzaadjes. Maak van Mon-Chou bolletjes en doop ze in paprikapoeder. Samenvoegen.
-
+Stokje Capresse
Een stokje met mozzarella, kerstomaat en basilicum.
Lekker met een dressing gemaakt van olijfolie en Balsamicoazijn.
-
+Tomaten-plakjes met geitenkaas
Geitenkaas mengen met iets room, diverse kruiden, zout, peper en citroensap en daarmee de tomaatjes vullen.
-
+Geen zin om te vullen!
Rol de geitenkaas in verse gesneden bieslook en prik een plakje tomaat erop.
-
+Stokje rettich, zalm en ietsje mierikswortel.
Een beetje pittig, een beetje apart!
-
+Stokje met een mini-omelet.
Bak mini-omeletjen van eieren met verse kruiden, ietsje sambal en zout. Lekker op een satéstokje met garnaaltjes, paprika (of peper).
-
+Garnalen pannenkoekjes.
Maak een beslag van 200 g bloem, 1 tl suiker, 1.5 tl bakpoeder, 2 eieren, 3 dl melk.
Voeg 1 eetl peterselie, 1 eetl bieslook, 1 tl kerrie, wat zout, vers gemalen peper en 200 g gekookte garnaaltjes aan het beslag toe en laat dit geheel minimaal 15 minuten rusten.
Bak de pannenkoekjes in een ingevette koekenpan en serveer ze liefst lauw.
-
+Stokje gerookte eend en verse vijg.
+Stokje gerookte eend met sinaasappel.
+Vijg gevuld met amandelboter.
Boter mengen met amandelpoeder, vijgen ermee vullen en kort in de oven bakken.
+Stokje kruidkoek, blauwe kaas en banaan.
-
+Schelpje zalm.
Een minischelpje vullen met roomkaas aangemaakt met citroensap, bieslook, zout, peper en in stukjes gesneden gerookte zalm. Garneren met een mooie stukje zalm en een spriet bieslook.
-
+Rolletje zalm gevuld met rijst en avocado.
Rijst aanmaken met een lichte vinaigrette.
Avocado in dunne reepjes snijden en met citroensap bedruppelen. Reep gerookte zalm daarmee vullen.
-
+Nacho-chips garnaal.
Een mengsel maken van garnalen, miniblokjes kaas, blokjes tomaat (zonder vel, zonder pit), citroensap, verse koriander en een tipje mayonaise. Een nacho-chips daarmee vullen.
-
+Brochetje vis.
Verse kabeljauw, blokjes brood, plakje spek en verse rozemarijn rijgen op een stokje.
Serveren met wasabi-mayonaise*.
-
+Brochetje vis op jasmijnrijst.
Een mengsel maken van komijn-, mosterd-, fenegriek- en sesamzaadjes.
Blokjes kabeljauw daarin wentelen en krokant bakken.
-
+Getoasted brood met gedroogde tomaten en geitenkaas.
Brood met iets boter en mosterd insmeren, dan beleggen met (liefst half-) gedroogde tomaten en verse geitenkaas.
In een voorverwarmde oven bij 180 °C roosteren en garneren met een blaadje gebakken salie.
-
+Cabrales picos (blauwschimmelkaas uit het noordelijke Spanse Picosgebergte) verkruimelen, mengen met kleine stukjes peer en wat ingekookte PedroXimenes** (eerst laten afkoelen). Heerlijk op getoasted maïsbrood.
-
+Cavaillon meloen met mozzarella, basilicum en ingedikte Balsmicoazijn
-
*Wasabi-mayonaise
6 tl wasabi poeder
3 eidooiers
1/2 tl zout
1 eetl citroensap
3 eetl wijn azijn
2 eetl sojasaus
2 eetl scherpe mosterd
500 ml olie
-
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien totdat er een dikke mayonaise is ontstaan.
-
** PedroXimenes - dessertwijn