'20 Tips voor tapa's', verz. door Desi (2)

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 13-02-2020 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei ......

Bereiden

Zie ook Materialen..........*Kip-kerrie spies. Gekookte kip en verse peer marineren in olie en kerrie. Om de beurt op een spies rijgen. - +Elly's hapjes. Rul gehakt los en bakken in een koekenpan met veel peper, gehaktkruiden en iets sambal. Breek een aantal eieren (± het gewicht van het gehakt) en klop ze los met wat room. Roer alles door elkaar. Bak het tot het ei gestold is en laat het afkoelen. Maak hapklare koekjes van het ei/gehaktmengsel en bak ze bruin in een koekenpan. Lekker met een yoghurtdip of met tomatenketchup. - +Rolletje prei. Prei blancheren en vullen met krab (of zalm)salade. Op smaak brengen met zout en flink peper, oprollen en minimaal 1 uur laten opstijven in de koelkast. - +Gebakken geitenkaas op oudewijvenkoek. Rooster plakken koek en beleg ze met een plak geitenkaas. Even onder de grill roosteren, wat pijnboompitjes voor de garnering en serveer direct. - +Geitje met nootjes en ham. Wat noten roosteren in een droge koekenpan en dan verkruimelen (geen poeder!). Verse geitenkaas erdoor wentelen. Ham droog maken in een verwarmde oven en samen serveren. - +Gebakken courgettes. Courgettes bakken. Pijnboompitten bakken. Zout, peper erover. Oprollen en bedruipen met een goede olijfolie. - +Jacobsmosselen met avocado Een avocado en een stuk komkommer in blokjes snijden. Bedruipen met citroensap en vermengen met crème fraîche, wat zuivere olijfolie, zout en peper. De zeer verse jacobsvruchten ook in blokjes snijden, even laten marineren in citroensap en olie, en op de groente leggen. Afmaken met iets Piment d'Espelète. Ook leuk in een mini jampot. - P.S. De jacobsmosselen moeten vers zijn, want ze worden rauw gegeten. - +Waaier Saint-Jacques. Verse coquille insnijden, kort bakken. Iets citroensap en vers gemalen peper erover doen. - +Mosselen met tapenade. Maak een tapenade van half-zongedroogde tomaten, zwarte olijven en iets knoflook. Kook de mosselen (liefst de grote Spaanse mosselen met een groener schelp). Ontdoe ze van hun schelpen en vul een helft met wat tapenade, leg de mossel er weer op en verkruimel wat zachte geitenkaas erover. Verwarmen in een oven op 180°C . Serveer met stokbrood en eventueel knoflookboter gemaakt van gepofte knoflook. Knoflookbollen in een oven op 180°C (in een stenen schaal) met flink wat olie poffen gedurende +/- 20 minuten. - +Gamba's in tempurabeslag. Wat tempurameel vermengen met water, Thaise oestersaus en een beetje sesamzaad. Grote gepelde gamba's door de bloem halen, dan door het beslag en frituren in de olie. - +Gebakken gamba met pancetta. Wikkel een gamba in een zeer dun gesneden plakje pancetta. Krokant bakken en serveren met rijst en chilisaus. - +Gestoomde garnalen op groentetartaar. Maak een tartaar van verse groenten (wortel, komkommer, venkel, uitjes, tomaat, paprika enz..). Doe de gekozen groenten samen met wat olijolie, citroensap, peper en zout in een kom. Laat het minstens 30 minuten rusten. Serveer met de gestoomde gamba's en wat Kikkoman sojasaus

Materialen

+Mousse van cavaillon en serrano Een mousse maken van een cavaillonmeloen en wat tasty-tom tomaten. Iets indikken met gelatine en laten afkoelen. Wat serranoham in reepjes snijden en mengen met basilicum en rucola. Doe wat van het ham/kruidenmengsel in een borrelglas, wat koude meloenmousse erover en weer versieren met de ham met kruiden. ---------- +Bolletje meloen met Szetchuan peper. Meloen in suiker water glaceren (Het glanzend maken van gerechten met suikerstroop). Op een blokje brood met belegd met belegen kaas prikken en bestrooien met peper. --------------- +Pakketje Parma-Mozzarella. Wikkel een blokje mozzarella (gezout en gepeperde) met een groot blad basilicum in een plakje parmaham. --------- + Pruimen met geitenkaas. Gedroogde pruimen open snijden, pit verwijderen en vullen met zachte geitenkaas. Is zo al lekker! Rol ze eventueel in een plakje bacon en bak ze in wat olijfolie. Nog lekkerder! -------------- +Groene asperges met verse geitenkaas. Kook wat groene asperges al dente. Vermeng wat verse geitenkaas met wat peper, citroensap, rose peperkorrels en iets crème fraîche. Serveer samen op een bord of in een kommetje.-------------- +Geitenkaas met radijsjes. Hetzelfde geitenkaasmengsel kan ook geserveerd worden met jonge radijsjes. --------------- +Asperge en Pancetta. Pancetta uitbakken tot hij krokant is. Getoasted boerenbrood beleggen met beetgare asperges en uitgebakken pancetta. Een vinaigrettedressing erover en geniet. ------- +Kipfilet met geitenkaas. Meng wat geitenkaas, bieslook, zout en peper en draai dit tot een rolletje. Plet een gepocheerde kipfilet plat. Leg het rolletje geitenkaas erop, daarop wat bieslook of basilicum, en draai het stevig aan. Laten afkoelen in de koelkast en in reepjes snijden. Een stokje erin, wat Piment d'Espelette (heeft de vorm van een Spaanse peper, maar is veel minder pittig) en geniet!

Bronvermelding