'Amuses, calorie-arm', verz. door Joditha

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-04-2019 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei .......

Bereiden

-Omwikkel kleine meloenbolletjes met reepjes rauwe of gerookte ham. Leg ze op de lepels. - -Leg op de lepels een bedje van een scheut groente (bijvoorbeeld alfalfa). Leg er een vierde gekookt eitje op. Meng gesnipperde gekookte ham met crème fraîche light, zout, peper en verse dille. Leg een dotje van de saus op de ei en garneer met rode kaviaar. De viseitjes kun je vervangen door een beetje ketchup. - -Leg op de lepels een partje grapefruit of mandarijn. Giet er een beetje cocktailsaus over en garneer met een paar garnalen. - -Leg op de lepels een reuzengarnaal. Giet er een beetje cocktailsaus of mierikswortelsaus over en garneer met wat fijngesnipperde kruiden. - -Pureer gerookte forelfilets met crème fraîche light of een beetje mayonaise light tot een goed spuitbare massa. Spuit het mengsel op de lepels en garneer met een klein takje dragon of met bieslooksnippers. - -Spuit in geblancheerde en afgekoelde peultjes een beetje kruidenkaas. Garneer rondom met een paar reepjes geblancheerde rode paprika. - -Snijd krabsticks in stukjes van 1 cm lang. Bet ze droog en leg ieder stukje in een lepel. Giet er een klein beetje warme kerriesaus over en dien onmiddellijk op. - -Hak 200 g zalm fijn. Meng met 1 eetl fijngehakt bieslook, 1 eetl gehakte ui, 1 eierdooier en een beetje room. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Vorm met behulp van twee koffielepels balletjes en leg ze op de lepels. - -Bak reuzengarnalen in een beetje olie. Pel ze. Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Verwarm room en breng op smaak met kerriepoeder. Breng op iedere lepel een reuzengarnaal en stukjes appel. Giet de saus er overheen en dien onmiddellijk op. - -Klop een fijne leverpastei op met een scheutje port. Spuit daarvan op iedere lepel een roosje. Versier met twee sprietjes bieslook, die je gekruist in de leverpastei duwt.

Bronvermelding