Provencaalse vis ovenschotel met broodrand

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 30-01-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui in stukjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 vleestomaat in stukjes
  • 400 gram kabeljauw in stukjes
  • 100 gram garnalen
  • 35 gram boter
  • 100 gram spekjes
  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 1,5 theelepel provencaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 pak wit broodmix
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl witte wijn

Bereiden

Spek 2 min. bakken. Aardappelen, ui en prei toevoegen en 5 min. bakken. Vuur uitdraaien. Hier aan toevoegen: de kabeljauw, garnaaltjes, tomaat en provencaalse kruiden, zout en peper. Mengen. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Broodmix bereiden zoals op de verpakking staat. Oven voorverwarmen op 225 gr. Grote ovenschaal invetten en tegen de rand het deeg uitdrukken/bekleden. In een steelpan wijn en room aan de kook brengen. Vismengsel in de ovenschaal doen en het wijn/room mengsel er overheen gieten. 30 minuten in de oven, wanneer het vismengsel niet in de koelkast heeft gestaan. 45 minuten in de oven wanneer het vismengsel wel in de koelkast heeft gestaan. Dek eventueel de schotel af wanneer het brood te bruin dreigt te worden met alufolie. Voor een nog leukere effect kan je voor de schotel de oven in gaat eventueel deze nog versieren met 4 grote gamba's. Het is wel aan te raden dan alle voelsprieten vantevoren af te knippen omdat ze anders vast komen te zitten in het brooddeeg.

Bronvermelding