Menu
Aardappelsoep met paddestoelen
Ingrediënten
- 1 kleine ui, gesneden, per helft
- 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 250 gram aardappels, in blokjes
- 2 à 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 4 à 5 eetl. goede olijfolie
- 20 gram platte peterselie, fijngehakt
- 2 takjes tijm, de blaadjes
- 1 tomaat, ontveld en in blokjes
- 15 gram bloem
- 1 liter koude bouillon, groente-of kippen
- zout en versgemalen peper
Bereiden
Bak de uit met de champignons, aardappels en uitgeperste knoflook 8 tot10 minuten rustig in de olijfolie tot de aardappels iets zacht zijn.
Voeg de peterselie, tijm en tomaat toe en bak eventjes mee.
Roer er de bloem door, laat even pruttelen en voeg dan al roerend de bouillon toe. Laat weer aan de kook komen en 5 tot 7 minuten zacht doorkoken tot de aardappelblokjes goed zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Materialen
genoeg voor 4 à 5 personen