Menu
'Baekaoffa' (Elzas), Stoofpotje van vlees, verz. door Nathalie
Ingrediënten
- 500 g varkensrug of varkensschouder ......
Bereiden
Stoofpotje van vlees, bereid in een pan van aardewerk.
Recept voor 5 à 6 personen
-
500 g varkensrug of varkensschouder
500 g lamsschouder zonder been
500 g uitgebeende runderborst of runderschouder
1 kg aardappelen
250 g uien
2 à 3 teentjes knoflook
0,5 l Pinot Blanc of Riesling
bouquet garni
peterselie, tijm en laurier
zout en peper
-
Het vlees in gelijke stukken snijden en 24 uur lang laten marineren in een beetje wijn, een paar uitjes, knoflook, kruiden en zout en peper.
Leg in de kookpot een laag in plakjes gesneden aardappelen, vervolgens het vlees, de gehakte uitjes en opnieuw een laagje aardappelplakjes en gehakte uitjes. Schenk er witte wijn over.
-
De kookpot afsluiten met het deksel en 2 tot 2 ½ uur laten garen in de oven (180°).
-
Opdienen in dezelfde kookpot waarin het gerecht is klaargemaakt.
-
Tip: Naar smaak kan men ook nog een varkensstaart en varkenspootje toevoegen en wat groente (prei, wortelen).