Menu
Aardappelkroketjes/bitterballen Italiaans (35 stuks)
Ingrediënten
- 600 gr. bloemige aardappels geschild in stukjes
- 0,85 dl melk
- 35 gr. boter
- 85 gr bloem, gezeefd
- 2 st eieren
- 2 el 2 eetlepels fijngesneden gemengde kruiden
- (b.v. basilcum, peterselelie, tijm.oregano)
- 2 el nootmuskaat
- zout
- peper
- 2 el bloem
- 6 el paneermeel
- 2 st eieren losgeklopt
- frituurolie
Bereiden
Voorbereiden (minimaal 1-2 dagen van te voren)
¿Kook aardappelen in water met zout in ± 25 min. gaar.
¿Afgieten, pureren.
¿Verwarm melk met boter.
¿Voeg bloem ineens toe blijf 3 min. roeren tot bloem gaar is.
¿Roer van het vuur af één voor één de eieren erdoor.
¿Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei helemaal door de massa is opgenomen.
¿Zet de pan terug op een matig vuur en blijf ± 3 minuten roeren tot deze roux als een bal van de bodem loslaat.
¿Meng de roux met de aardappelpuree en de kruiden.
¿Breng pittig op smaak met nootmuskaat en peper en laat afkoelen
¿Laat de puree 1 nacht in de koelkast opstijven.
¿Vorm de volgende dag bolletjes ter grootte van bitterballen of kroketjes.
¿Wentel de balletjes door het ei en dan door het paneermeel.
¿Rol ze nogmaals door het ei en tot slot weer door het paneermeel.
¿U kunt ze in dit stadium ook goed verpakt invriezen.
Materialen
Kan makkelijk ingevroren worden