Andijviestamp met shoarma

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0.5 kopje azijn
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 krop andijvie
  • 50 gram boter
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 zakje shoarmakruiden (Silvo)
  • 1 kilo kruimige aardappels

Bereiden

Snijd het bot van de karbonade en snijd het vlees in kleine blokjes. Leg het vlees in een schaal. Snijd de paprika in reepjes, voeg de paprika en shoarma kruiden toe aan het vlees en schep dit geheel goed door elkaar. Laat de kruiden Ca 1uur erin trekken. Verhit wat boter of braadvet in een koekenpan en bak beetje voor beetje de shoarma aan. Bak de shoarma af in de oven op 180 graden. Snijd de krop andijvie in reepjes en was dit goed. Kook de aardappels gaar in ruim water. Maak dan van de aardappels een puree. Schep de andijvie met de azijn door de puree en breng op smaak met nootmuskaat, en zout en peper. Schep wat andijvie in het midden van een bord en schep hier wat shoarma omheen.

Bronvermelding