Asperges met roomsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram witte asperges
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 laurierblad
  • 1 theel kervel
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • 40 gram roomboter
  • 2 eetl bloem
  • 100 gram ham
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 2 dl melk
  • 2 gekookte eieren (plakjes)

Bereiden

Maak de asperges schoon snijd de harde onderkant weg en schil de asperges met een dunschiller.Kook de asperges in water met wat zout en laurierblad. De gaar tijd is afhankelijk van dikte van de asperges. Maak de saus verwarmt de roomboter in een saus of steelpannetje voeg de bloem toe en blijf roeren met een garde tot de boter de bloem heeft opgenomen. Voeg beetje voor beetje al roerend de koude melk toe tot dat er een gebonden sausje ontstaat naar keuze. Breng de saus op smaak met zout, peper en kervel. Leg de asperges midden op een warm bord schenk met een lepel wat saus over de asperges. Schep aan de ene kant van de asperges de fijn gesneden ham, en aan de andere kant de geraspte kaas. Leg onderaan de asperges wat plakjes gekookte eieren. Strooi er wat gehakte peterselie over het gerecht.

Materialen

sauspan of steelpannetje.

Bronvermelding