Pasta met kip, feta en een pittige tomatensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 08-04-2021 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 100 ml olijfolie + extra voor erdoor
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 tenen knoflook
  • 2 kleine rode pepers, fijngehakt
  • 1 tl harissa
  • 750 ml passata
  • 300 gram kip filet
  • 100 gram feta
  • 200 gram zwarte olijven
  • 6 el gehakte bladpeterselie

Bereiden

Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar. Giet af, schep er een beetje olie door en zet apart. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur enbak de uit tot hij zacht is. Bak de kipfilet. Voeg de knoflook en peper toe en bak nog 1 min. Doe de harissa en passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Roer de kip, feta, olijven en peterselie erdoor en schep door de pasta.

Bronvermelding