Gebakken mosselen met kaasplak

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-08-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram gekookte mosselen
  • 1 sjalotje
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 bosje peterselie
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 plakken belegen kaas (1 cm dik)
  • 2 eetl bloem
  • 50 gram boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 eetl paneermeel

Bereiden

Pel het sjalotje en snipper hem fijn. Pel het knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snijd het bovenste groen eraf en snijdt de prei in lengte door midden, snijdt de prei in dunne reepjes. Maak de wortel schoon en snijdt hem in stukken van ca. 5 cm en snijd dan de wortel in flinterdunne julienne (gebruikt niet een al te grote wortel anders wordt het gerecht te zoet). Hak de peterselie fijn en gebruik 2 eetlepels. Schep gezeefde bloem in een schaal of diep bord en haal er beetje voor beetje de mosselen erdoor. Verhit een flinke scheut olijfolie extra vierge in een koekenpan en bak de mosselen beetje voor beetje voorzichtig omscheppend ca. 1 minuut. Doe de mosselen over in een schaal en houd ze warm. Bak nu de groenten in de achtergebleven olie enkele minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg de groenten bij de mosselen en bestrooi met de peterselie. Snijd de korsten van de kaas en halveer iedere plak in de lengterichting. Leng de bloem aan met weinig water tot een dik klontvrij papje en haal de kaas erdoor. Wentel de kaas daarna door het paneermeel. Verhit de boter en bak de kaasplakken op hoog vuur om en om goudbruin. Was de gemengde sla en dep deze goed droog. Bedek het midden van het bord met wat gemengde sla, schep hier de mosselen op. Leg tegen de mosselen het kaasplakken. Als je zelf de mosselen zelf kookt volgens het basis recept gebruik dan een zakje kruiden anders overheerst bij dit recept de groenten.

Bronvermelding