Roergebakken witlof

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo witlof
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 3 eetl olijfolie
  • 1/2 theel nootmuskaat
  • 150 gram hamblokjes
  • 150 gram blokjes kaas of geraspte
  • 1 scheutje ketjap manis

Bereiden

Ontdoet het witlof van zijn buitenste bladen en snijd hem over de lengte door midden, snijd de bittere harde kern eruit. Snijd het witlof in smalle repen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime braadpan of wok. Bak hierin het witlof op half hoog vuur omscheppend in ca. 10 minuten. Breng dan op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat. Voeg aan het einde van de baktijd de blokjes ham en een kleine scheut naar smaak ketjap manis toe. Serveer het witlof op een bord en strooi dan pas de blokjes kaas erover.

Bronvermelding