Appelbeignets

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 appels (goudreinetten)
  • 150 gr bloem
  • 35 gr suiker
  • 1 eiwit
  • 35 cl melk
  • schil van 1/8 citroen
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 borrelglaasje rum
  • zout
  • poedersuiker

Bereiden

Snijd het wit van de schil van de citroen en snijd de schil daarna in zeer fijne reepjes. Vermeng de bloem met de suiker en citroenschilletjes en voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg de rest van de melk toe zodat een gladde massa ontstaat, dek het mengsel af en zet het in de koelkast. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met behulp van een appelboor en snijd de appels in plakken van ca. 1 cm dik. Haal het deeg uit de koelkast, klop het eiwit met iets zout stijf en spatel dit door het deeg. Haal de appelschijfjes door het beslag, frituur ze enkele minuten in olie van 175 graden en laat ze uitlekken op keukenpapier. Vermeng de rum met de honing en lepel deze over de beignets. Bestrooi de beignets met de poedersuiker.

Bronvermelding