Baskische kip met paprika

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flinke scharrelkip (in 8 delen)
  • zout en versgemalen peper
  • 30 gram bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 rode paprika's, zaad verwijderd in repen
  • 250 gram gemengde bospaddestoelen, schoongemaakt in plakjes
  • 125 gram rauwe ham, in dobbelsteentjes
  • 1 halve/hele rode, spaanse peper, fijngesneden
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereiden

Kip bestrooien met zout, peper en bloem. Olie in braadpan op matig vuur verhitten en kip in 5-7 minuten rondom lichtbruin bakken. Tomaatblokjes, paprikarepen, knoflook, paddestoelen, ham en rode peper toevoegen. Kip op laag vuur (met deksel op pan) ruim een uur laten sudderen. Kip uit pan nemen. Saus op smaak brengen met cayennepeper en evt. zout. Kip met peterselie bestrooien en serveren in saus. Lekker met risottorijst. N.B. In plaats van bospaddestoelen neem ik zelf meestal kastanjechampignons.

Materialen

Grote braadpan met deksel

Bronvermelding