Menu
Cake
Ingrediënten
- 200 gram zachte boter
- 250 gram cakemeel
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 1/2 deciliter melk
- 1 mespuntje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte citroenschil
Bereiden
LET OP ALLE INGREDIENTEN DIENEN OP KAMERTEMPERATUUR TE ZIJN VOORDAT U BEGINT MET BAKKEN!
Verwarm de oven voor op 160 graden. Beboter de vorm en bestuif deze met cake of paneermeel. Roer met een mixer de boter, suiker, zout, vanillesuiker en de geraspte citroenschil tot eenn lichtgekleurde romige massa. Klop de eieren er een voor een goed door en blijf nog 5 minuten kloppen. Zeef het cakemeel erdoor en voeg melk toe. Blijf mixen tot u een mooi gelijkmatig deeg hebt.
Doe het deeg in de vorm en bak de cake in 5 kwartier gaar.
Materialen
Cakeblik van 27 cm lang (ongeveer 2 liter)