Menu
Appeltaart
Ingrediënten
- 300 gram bakmeel
- 150 gram wiite basterdsuiker
- 175 gram koude, harde boter
- 1 losgeklopt ei
- zout
- 1 kg appelen, bijvoorbeeld goudreinetten
- citroensap
- 50 gram gewassen rozijnen
- 75 gram suiker
- 2 a 3 theelepels kaneel
- 2 eetlepels paneermeel
Bereiden
Zeef het bakmeel en de basterdsuiker in een kom. Voeg de boter, 2/3 ei en zout toe. Snijd dit met twee messen tot er een kruimelig deeg ontstaat. en kneed dit vervolgens met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg op een koele plaats rusten. Snijd de geschilde appels schijfjes of kleine blokjes. Meng de rozijnen, suiker, kaneel en citroensap door de appels. Beboter de vorm. Verwarm de oven tot 175 graden. Druk 3/4 deel van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit. Verdeel het paneermeel over de bodem. Vul de vorm met het appelmengsel. Vorm van het overige deeg dunne rolletjes, druk ze enigzins plat en leg ze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk het deeg met resterende ei. Plaats de vorm op een bakplaat in de onderste richel van de oven en bak hem in 75 minuten gaar. Laat de vorm en de taart eerst een uur afkoelen voordat u de vorm verwijdert. Eet smakelijk
Materialen
Springvorm van 22 of 24 cm middellijn