Menu
Borrelhapjes (42 stuks)
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels geraspte oude kaas
- 1 theelepel kerrie
- 1 blikje ansjovisfilets
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel karwijzaadjes
- 1 eetlepel maanzaadzaadjes
- 9 gepelde amandelen
- zout
- 1 eetlepel koffiemelk
Bereiden
Verwarn de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes bladerdeeg op. Schep de kaas en de kerrie door elkaar. Laat de ansjovisfilets goed uitlekken. Bestrijk 4 plakjes met water. Bestrooi en van de plakjes met het kaasmengsel en druk goed aan. Bestrooi de overige drie met sesamzaad, karwijzaad en maanzaad. Ook dit goed aandrukken. Snijd plakjes die bestrooid zijn in 6 lange repen. Snijd de twee overige plakjes in 9 gelijke vierkantjes door ze in de lengte en de breedte in drieen te verdelen. Leg op een van de plakjes op ieder vierkantje een gepelde amandel. Goed aandrukken. Leg op de overige vierkantjes een opgerold ansjovisflietje. Bestrijk de koekjes met amandel en ansjovis met koffiemelk. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Eet smakelijk!