Menu
Appelkoek
Ingrediënten
- 100 gram margarine
- zout
- 175 gram suiker
- 1/2 deciliter sinaasappelsap
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 appels
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiden
Vet het bakblik lichtjes in met de margarine. Klop de rest van de margarine met een mespuntje zout, de suiker en het sinaasappelsap romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop het mengsel luchtig. Spatel het bakmeel er voorzichtig door. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Schil de appels verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Verdeel het beslag over het bakblik en steek de partjes appel erin. Bak de appelkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Verwarm de jam bestrijk hiermee de warme koek. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze over de koek. Snijd de koek in ongeveer 20 stukjes. Eet smakelijk!