Feestelijke Chili con carne

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-03-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram chili con carne groenten
  • 1 bosuitje
  • 100 gram chorizo
  • 1 blik kidneybonen of witte bonen
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blikje mais
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • tabasco
  • peper
  • zout

Bereiden

Pel en snipper de knoflook. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Snijd de chorizo in plakjes of reepjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af. Laat ze goed uitlekken. Laat de mais uitlekken. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de chorizo met de spekreepjes in circa 5 minuten uit, neem ze uit de pan en houd apart. Fruit dde chili con carne groenten met de knoflook al omscheppend in het bakvet. Voeg de chorizo met de spekreepjes, de bonen, de mais, tweeenhalve deciliter heet water en de tomatenpuree toe en breng alles op een laag vuur al roerend aan de kook. Laat de chili op een laag vuur 5 minuten pruttelen. Breng de chili pittig op smaak met tabasco en peper en zout. Garneer de chili met de bosui. Serveer met stokbrood of tortillawraps. Eet smakelijk!

Bronvermelding