Hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 170 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram hacheevlees
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1/2 l warm water
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Bereiden

1) Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 minuten de stukken ui toe. Brang vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. 2) Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. 3) Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open bljft. Sudder de hachee in 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Bronvermelding