Sylvia's minth (gehakt)

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 200 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo rundergehakt
  • 3 uien fijn gesneden
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 100 ml Heinz tomatenketchup
  • 1 bosje wortelen fijngeneden
  • 4 a 5 eetl. ketjap manis
  • 1 geroosterde paprika gesneden OF
  • 2 stukken geroosterde paprika uit pot
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 laurier blaadjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiden

Dit recept is ideaal als je een paar dagen te druk hebt om te koken dan kan je gewoon de onderstaande recepten ermee maken en invriezen. De uien met wortel 5 a 10 minuten bakken in olijfolie tot ze kleuren.De laatste minuut de knoflook erbij doen. Intussen de paprika in de vlam roosteren (echt helemaal zwart geblakerd) en laten afkoelen in een gesloten plastic zak (dan laat het vel goed los) Uimengsel uit de pan halen en gehakt met ketjap,zout en peper bruin bakken. Teveel aan vet en sap uit de pan scheppen en in een potje doen (dit kan je gebruiken als fond voor soepen ed). Uimengsel en rest van de ingredienten bij het gehakt voegen.Beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Anderhalf uur laten braden.Zout en peper naar smaak nog toevoegen. Dit recept kan ook worden gebruikt voor pasta of chili con carne. Andere recepten met dit mengsel kijk onder Wraps met Sylvia's minth en Puree ovenschotel met Sylvia's minth

Materialen

Braadpan 28cm doorsnede

Bronvermelding