Brabantse Worstenbroodjes

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gekruid h.o.h gehakt
  • 1 pak witte brood mix
  • peper en zout
  • 300 ml lauw water
  • 1 ei geklopt

Bereiden

maak het deeg zoals op de verpakking vermeld, kruid het gehakt verder met wat peper en zout, Maak 16 rolletjes gehakt, en 16 balletjes deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deegballetje uit met de deegroller en leg er een gehaktrolletje in, Leg de uiteinden over elkaar eerst de lange kant daarna de zijkanten. Draai de broodjes om (met naad naar beneden). Strijk daarna het geklopte ei over de bovenkant van het deeg . Leg ze op bakpapier op het bakblik en bak ze in 20 a25 minuten af. Lekker met mosterd of ketchup of zonder saus ook heerlijk.

Materialen

bakblik, oven, deegroller

Bronvermelding