Italiaanse Dressing (voor een salade)

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2008 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • 1 dl azijn(witte wijn azijn balsamico of natuurazijn
  • 3 dl olijfolie
  • oregano

Bereiden

Snijd de ui fijn, vermeng deze met de mosterd, uitgeperste knoflook, oregano,honing en zout en peper naar smaak. Klop voorzichtig de azijn hierdoor daarna de olijfolie. De dressing kan ook in een blender of keukenmachine gemaakt worden, hij word dan bijna zo dik als mayonaise. De dressing kan enige weken in de koelkast bewaard worden. Schep 6 a 8 eetlepels over een salade naar keuze. Erg lekker is rucola met pijnboompitten,ui tomaten, feta kaas en olijven.

Bronvermelding