Aardappelvleesschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 4 flinke aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rauwe ham
  • 2 dl kippenbouillon
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiden

Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng de hamlappen op smaak met peper en zout en bak ze in 15 minuten op half hoog vuur mooi bruin. Kook ondertussen de aardappelen in de schil. Hak de bosuitjes, het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit een pan met een beetje olie en fruit de uitjes en het sjalotje samen met de knoflook. Voeg de aardappelblokjes en de in stukken gesneden ham toe en bak kort om en om. Blus het geheel af met de bouillon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper uit de molen. Snijd de hamlappen in grove stukken en leg ze op de aardappelen. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 5 minuten doorstoven. Schep wat van van het aardappelmengsel midden op een diep bord. Leg de stukken hamlap erop en bestrooi met de kaas. Garneer met rucola.

Bronvermelding