Stoofperen

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2008 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg stoofperen
  • 1 kaneelstokjes
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • suiker
  • 0,70 liter rode wijn
  • water

Bereiden

Schil de peren, snij ze in vieren, en haal de klokhuizen eruit. Doe ze in een grote pan. Schenk vervolgens de rode wijn erbij. Eventueel nog water toevoegen, zodat de bovenste peren niet helemaal droog liggen. De vanillesuiker en de kaneelstokjes erbij, en breng het aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag. Laat de peren zo 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Doe er vervolgens suiker naar smaak erbij. (Ik doe meestal 4 of 5 eetlepels.) Laat de peren dan nog zo'n 30 min doorkoken.

Bronvermelding