Kersthachee

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr rundvlees (riblap)
  • zout, peper
  • bloem
  • boter
  • 300 gr uien in 1/4 dunne ringen
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 1 flesje bier
  • 2 plakken ontbijtkoek in blokjes
  • 2-3 tomaten, ontveld en in stukken gesneden
  • 4-5 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetl fond de roti (Knorr; te koop in franse supermarkt)

Bereiden

Verwarm de oven op 130 gr. Snij het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi het met zout en bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees (eventueel in delen) bruin. Neem uit de pan. Fruit de uien met de kerrie. Voeg de overige ingrediënten toe en zoveel water dat het vlees onder staat. Breng aan de kook. Dek de pan af met een stuk bakpapier dat ruim groter is dan de bovenkant van de pan. Leg het deksel erop en rol het overhangende papier tussen de rand van de pan en het deksel, zodat het vocht goed in de pan blijft. Schuif de pan in de oven en stoof het vlees ca. 2 uur. Als het lukt om het vlees nog een dag, goed onder het vocht, te laten staan, wordt het vlees nog zachter. Eventueel voor het opdienen nog wat extra binden met bloem. Ik gebruik deze methode altijd als ik stoofvlees wil maken, en gebruik daar een doodgewone braadpan voor. Door de lage oven temperatuur is dat geen probleem.

Materialen

Braadpan, bakpapier

Bronvermelding