Kwarktaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-10-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g walnoten
  • 100 g havermout
  • 2 el fructose
  • 1 tl kaneel
  • 3 el zachte boter
  • 500 g kwark
  • 400 g zure room
  • 200 g roomkaas
  • 1 pot kersen op sap of ander fruit
  • 10 blaadjes gelatine
  • 150 g fructose
  • 1 tl vanilleextract
  • 1 tl citroenschil

Bereiden

Voor de bodem: Walnoten en havermout fijnmaken in keukenmachine, 2 el fructose en kaneel erdoor mengen. boter zacht laten worden en hierdoor mengen. Dit mengsel in de springvorm doen en op de bodem aandrukken. Oven voorverwarmen op 180 graden, bodem 5 minuten bakken, af laten koelen. Vruchten uit laten lekken. Kwark, zure room, roomkaas, fructose, essence en citroenrasp mengen, roeren tot het een gladde massa is. Je kunt de vruchten door de kwark mengen of er later bovenop verwerken. 2 dl sap gebruiken om gelatine in op te lossen, dit verwarmen en de vooraf volgens gebruiksaanwijzing geweekte gelatine er door roeren. Dit tot lauw af laten koelen en door het het kwarkmengsel roeren tot een glad geheel. Dit over de taartbodem verdelen en eventueel garneren met het achtergehouden fruit. In de koelkast een nacht op laten stijven. Snij de taart in 10 of 12 stukken. Dit past al tussendoortje of dessert in het Mediterrane Dieet

Materialen

springvorm doorsnee 24 cm

Bronvermelding