Tomaten-groentesaus voor spaghetti

Pasta, Hoofdgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-08-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg gezeefde tomaten
  • 1/4 l water
  • 2 tabletten groentenbouillon
  • 3 takjes peterselie
  • 2 grote uien
  • 2 kleine preien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g champignons
  • 2 stuks paprika
  • basilicum
  • tijm
  • majoraan

Bereiden

Begin met de uien te fruiten, voeg dan de prei toe en de rest van de groenten. Doe dit mengsel in de snelkookpan en voeg gezeefde tomaten, water en bouillontabletten en peterselie toe, naar smaak kun je nog meer kruiden toevoegen. Laat dit alles aan de kook komen tot de pan onder stoom staat, dan nog 15 minuten doorstomen op zeer laag vuur. Al laten koelen of de druk van de pan halen. Het nog warme tomaten-groentemengsel in de blender pureren. Aangezien wij met 2 personen zijn gebruik ik 1 portie en doe er 3 in bakjes in de vriezer. Voor gebruik kun je er naar wens rulgebakken gehakt aan toe voegen.

Materialen

wok of grote koekenpan snelkookpan

Bronvermelding