'Vis, Gevulde tongrolletjes', een kindvriendelijk recept, verz. door Sally

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-01-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 tongfilets (diepgevroren) en ......

Bereiden

6 tongfilets (diepgevroren) 1 pak diepgevroren bladspinazie 100 g geraspte kaas 100 g boter 1 glas bouillon 1 glas verse room 1 ei zout en peper bloem - Laat de tongfilets ontdooien. Vul ondertussen een pan met water, breng het aan de kook en dompel er de bladspinazie in onder. Laat de spinazie koken tot de bladeren los van elkaar gekomen zijn. Giet het water af en laat de spinazie goed uitlekken. Hak de spinazie daarna fijn. Neem het ei en de geraspte kaas en meng het door de gehakte spinazie. Verdeel het spinaziemengsel over de tongfilets maar let erop dat er aan de rand telkens een strook vrij blijft van ongeveer 1 centimeter. - Rol de tongfilets stevig op en bind samen met een stukje keukengaren. Rol dan de tongpakketjes door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er de tongpakketjes in. - Eventueel kan er wat bouillon over de tongfiletjes gegoten worden. Voeg er daarna de room aan toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de tongfilets ongeveer 10 minuten bakken.

Bronvermelding