Bruinebonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 g gedroogde bruine- of kieviets-bonen
  • 500 g rundvlees
  • 2 grote winterwortels
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 2 grote uien
  • 1 stuks prei
  • 1/2 stuks selderijknol
  • 1 bosje selderij
  • 1 bosje peterselie
  • laurier
  • kruidnagel
  • peper
  • 3 tl zout
  • bonenkruid
  • 200 g rookspek
  • 2,25 l water

Bereiden

Zet 's avonds tevoren de bruine bonen in de week in een deel van het water. Kook de bonen gaar in het lekwater met zout en bouillontabletten. Snij de uien bak deze in de wok aan samen met het rundvlees. Snij de andere groenten fijn en doe alles in de snelkookpan. Voeg het rookspek, de bouillontabletten, het zout, de tomatenpuree en de rest van het water toe. Knip de verse kruiden fijn en voeg deze toe. Doe de gedroogde kruiden: peper, laurier en kruidnagelen in een kruidenei en doe dit in de pan. Voeg water toe, tot 2 1/4 liter vocht totaal. Sluit de pan, laat deze aan de kook komen. Zet de pan zodra hij onder stoom is laag en laat hem zo 45 min. opstaan. Laat de pan afkoelen of laat de stoom ontsnappen. Voeg de gare bonen toe en pureer een deel. Vis het kruidenui eruit. De soep is het lekkerst als hij na afkoelen weer opgewarmd wordt. Aangezien wij maar met z,n tweeen zijn vries ik 3 porties in.

Materialen

wok of koekenpan snelkookpan

Bronvermelding