Pompoensoep

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-02-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1-1,3 kg pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote prei
  • 1 grote winterwortel
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 4 tabletten groentebouillon
  • 1 liter water
  • 2 grote paprika rood en/of geel

Bereiden

Schil de pompoen en snij hem aan blokjes. Snipper de ui en fruit deze en de knoflook in de olie . Bak de pompoenblokjes 5 minuten mee. Snij intussen de prei, paprika's en winterwortel en voeg deze toe. Doe alles in de snelkookpan, voeg het water, de tomatenpuree en de bouillontabletten toe. Laat het geheel aan de kook komen en ongeveer 20 minuten onder druk zacht doorkoken. Laat de massa afkoelen en pureer het in keukenmachine. Ik vries dit in eenpersoonsporties in.

Materialen

snelkookpan keukenmachine

Bronvermelding