Groenteprutje met kipfilet

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2004 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode/groene paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 2 knoflookteentjes
  • ketjap manis
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram tauge
  • olie

Bereiden

Snij de kipfilet in stukjes, de champignons in plakjes en snipper de ui. Snij de boontjes in stukken van 3 cm. De paprika in reepjes snijden en dan ook in stukken van zo'n 3 cm. Snij ook de tomaten in stukken. Gooi het sap niet weg! Doe wat olie in de wok en verhit deze. Als de olie heet is doe dan de kipfilet er in. Roerbak deze totdat het lichtbruin begint te worden. Doe vervolgens de champignons, de boontjes en de ui erbij. Als deze ook beginnen te kleuren, pers dan de knoflook erboven uit, en doe de paprika erbij. Even roerbakken. Doe dan de gepelde tomaten met sap erbij en een scheut ketjap. Even laten pruttelen op een lager vuur. Voordat je het prutje serveert schep je de taugeh erbij.

Materialen

Wok

Bronvermelding