Menu
'Ovenschotel met nachos', Snel klaar, met krokant korstje, verz. door Karine (Peru)
Ingrediënten
- 2 gesnipperde paprika's .......
Bereiden
2 eetl olie
400 g gehakt
1 gesnipperde ui
2 gesnipperde paprika's
2 vleestomaten aan stukjes
1 dl tomatensap uit pot of pak
1 blik kidneybonen, uitgelekt
1 blikje maiskorrels, uitgelekt
zout en peper
tortillachips
100 geraspte oude kaas
1 bekertje zure room
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak 400 g gehakt hierin rul.
Voeg gesnipperde ui, paprika's en vleestomaten in toe en bak alles 3 minuten omscheppend mee.
Schenk er de tomatensap bij en laat dit ± 5 minuten sudderen.
Warm de bonen en de maïs ± 2 minuten mee.
-
Breng op smaak met zout en peper en schep alles in een ovenschaal.
Dek af met een royale hoeveelheid tortillachips en verdeel er 100 g geraspte oude kaas over.
Laat de kaas in ± 15 minuten in de oven smelten en schep er de zure room over.
-
Lekker met ijsbergsla met schijfjes avocado, komkommer, olie en azijn.