'Ovenschotel met nachos', Snel klaar, met krokant korstje, verz. door Karine (Peru)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-11-2019 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gesnipperde paprika's .......

Bereiden

2 eetl olie 400 g gehakt 1 gesnipperde ui 2 gesnipperde paprika's 2 vleestomaten aan stukjes 1 dl tomatensap uit pot of pak 1 blik kidneybonen, uitgelekt 1 blikje maiskorrels, uitgelekt zout en peper tortillachips 100 geraspte oude kaas 1 bekertje zure room - Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak 400 g gehakt hierin rul. Voeg gesnipperde ui, paprika's en vleestomaten in toe en bak alles 3 minuten omscheppend mee. Schenk er de tomatensap bij en laat dit ± 5 minuten sudderen. Warm de bonen en de maïs ± 2 minuten mee. - Breng op smaak met zout en peper en schep alles in een ovenschaal. Dek af met een royale hoeveelheid tortillachips en verdeel er 100 g geraspte oude kaas over. Laat de kaas in ± 15 minuten in de oven smelten en schep er de zure room over. - Lekker met ijsbergsla met schijfjes avocado, komkommer, olie en azijn.

Bronvermelding