Bouillabaisse (vissoep)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 06-08-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 l visbouillon
  • stukje schil van sinasappel (zonder wit)
  • 500 g visfilet
  • 200 g gekookte mosselen of fruits de mer
  • 4 gamba's
  • peper, zout
  • dille of peterselie
  • 1 eetl pernod
  • 1 pot visfond

Bereiden

Snipper de ui. Fruit deze glazig in de olie en pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de tomatenblokjes erdoor en voeg al roerende de visbouillon toe. Doe het stukje sinasappelschil en pernod in de pan en breng de soep aan de kook. Snij de visfilet in grove stukken, pel de gamba's en verwijder de darm van de gamba's. Kook de visfilet, mosselen en gamba's gedurende 5 minuten in de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Verwijder de schil en garneer met een toefje dille of peterselie. Lekker met stokbrood met een rouille (= mayo + knoflook+ saffraan + peper) of aioli (= mayo + knoflook).

Materialen

Pan knoflookpers

Bronvermelding