Bananensalade (Zuid-Afrikaans)

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 rijpe bananen
  • 3 uien
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 100 gram bruine suiker
  • 1,5 el bloem
  • 50 ml azijn
  • 750 ml kokend water
  • 50 ml koud water
  • 25 gram margarine

Bereiden

Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de uien in boter en voeg kokend water toe. Kook de uien tot ze zacht zijn. Meng suiker, bloem, mosterd, kerrie, azijn, zout, peper en koud water en voeg dit bij de uien. Laat 3 minuten koken en laat iets afkoelen. Snij bananen in plakjes en meng met de uiensaus.

Bronvermelding