Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappels
  • 60 gram boter
  • zout, peper, en nootmuskaat
  • 150 gram geraspte beaufort of gruyere kaas
  • 3/4 liter vlees of kippenbouillon

Bereiden

Snijd de aardappelen in plakjes leg de plakjes niet in het water, anders verliezen ze het zetrmeel dat nodig is om te binden. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Strooi tussen elke laag wat zout, peper en nootmuskaat en kaas. Bestrooi de laatste laag aardappelen ook met kaas en schenk de bouillon langs de zijkant in de schaal. De bouillon moet bijna tot de bovenste laag aardappelen komen. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin 1-1.1/4 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de aardappelen gaar zijn.

Bronvermelding