Spinazie met pindakaas (Zuid-Afrikaans)

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 goene paprika
  • 1 kg spinazie
  • 1 rode peper
  • 4 el pindakaas
  • olie
  • zout

Bereiden

Pel de ui en hak hem fijn. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem klein. Was de spinazie en hak deze fijn. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak hem heel fijn. Verhit een beetje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui goudbruin. Voeg de tomaten en de paprika toe en laat ze 3 minuten meefruiten. Doe de spinazie, Spaanse peper en wat zout erbij, schep alles goed om, dek de pan af en zet het vuur laag. Doe intussen de pindakaas in een kleine kom. Roer voldoende heet water door de pindakaas tot er een dikke saus ontstaat en roer deze door de spinazie. Blijf roeren tot de groenten gaar zijn (ca. 10 minuten) en voeg evt een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Bronvermelding