'4 x Pesto'

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2018 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 40-50 gram verse basilicumblaadjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-1,5 dl olijfolie
  • 40-50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Voor ca. 250 gram: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, laat ze daarna afkoelen op een bord. Wrijf de afgekoelde pijnboompitten met de basilicum, peterselie, knoflook en 2 - 3 el olijfolie bij voorkeur in een vijzel fijn en anders in de keukenmachine tot een glad mengsel. Neem het mengsel uit de keukenmachine en roer de rest van de olijfolie erdoor tot een saus met de gewenste dikte ontstaat. Voeg ook de kaas toe en breng op smaak zout en versgemalen peper. Pesto kan onder een laagje olie 2 weken in de koelkast worden bewaard. (Invriezen kan ook). = Rode pesto: Vervang 30 gram basilicum door 8 gedroogde of geroosterde tomaten. = Rucolapesto Vervang de basilicum door rucola en de pijnboompitten door geroosterde hazelnoten. = Korianderpesto: Vervang de basilicum door verse korianderblaadjes en de pijnboompitten door geroosterde cashewnoten.

Bronvermelding