'BBQ, Pittige Rundvleessateetjes, Indonesisch', van Lidy

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g ossenhaas en .......

Bereiden

500 g ossenhaas, in blokjes van 2,5 cm - marinade: 3 eetl fijn gesneden sjalot 2 eetl fijn gehakte knoflook 1 eetl lichte sojasaus 1 eetl plantaardige olie 1 tl vers gemalen zwarte peper 2 tl kurkuma 2 tl komijnpoeder (djinten) 2 tl suiker 2 tl vers geraspte citroenschil zout - pindasaus: 1 eetl arachideolie 2 eetl grof gehakte knoflook 3 eetl grof gehakte sjalot 1 eetl vers geraspte gemberwortel 1 eetl limoen- of citroensap 2 eetl kokosmelk 1 eetl lichte sojasaus 1 tl donkere sojasaus 1 tl suiker ¼ l water 175 g geroosterde pinda's, grof gehakt in de foodprocessor zout en versgemalen zwarte peper - Roer in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Laat 1 uur op kamertemperatuur rusten. Maak intussen de pindasaus. Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en giet de olie erin. Voeg, als de olie licht begint te dampen, de knoflook, de sjalot, de chilipeper en de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg het limoen- of citroensap, de kokosmelk, de sojasaus, suiker, water en wat zout en peper toe. - Laat 5 minuten koken, voeg de pinda's toe en roer goed. Laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg wat extra water toe als de saus te dik mocht zijn. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen (de saus wordt geserveerd op kamertemperatuur). Week een aantal satéstokjes 15 minuten in koud water. Rijg de vleesblokjes aan de spiesjes. - Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan of de ovengrill voor. Als de as van de houtskool wit van kleur is of de grill heel heet, worden de sateetjes 2 minuten per kant geroosterd. Serveer met pindasaus. - *Ook lekker om bij de fondue te gebruiken.

Bronvermelding