Bouillonfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 16-02-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 1 kippensoeppakket
  • 1 teen geplette knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • zout en vers gemalen peper
  • diverse groenten, julienne of in kleine blokjes
  • kip-of kalkoenfilet
  • gekruide gehaktballetjes (plat)
  • varkensfilet of -haas
  • biefstuk
  • gamba's of grote garnalen

Bereiden

Snij de ui in vier stukken en plet de teen knoflook. Breng 1 liter water aan de kook met de ui, knoflook, sereh en de kip. Trek hier bouillon van. Haal de ui, knoflook en sereh uit de bouillon. Snij de diverse groenten, zoals wortels, champignons, paperik, tauge prei, bloemkook, enz. in kleine stukjes, ringetjes of julienne. Snij het vlees in kleine stukejs die gemakkelijk gaar kunnen worden. Breng de bouillon over in de fonduepan. Doe telekens wat vlees en groenten in een maandje en gaar dit in de bouillon. Eet daarbij: groene salade, stokbrood en/of gekookte kriel. Voor de liefhebbers kunnen er sausjes op tafel worden gezet (zelfgemaakt of uit een flesje)

Materialen

fonduepan, pan, fonduemandjes

Bronvermelding