'Dikke tomaten-kippensoep', van Alphons (Maaltijdsoep)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-11-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet ........

Bereiden

400 g kipfilet 2 eetl olijfolie 1 ui ½ tl salie 1 glas rode wijn ½ l tomatenpasta (pak) 1 l kippenbouillon 4 aardappelen 2 vleestomaten 1 flinke courgette zout peper - De kipfilet in reepjes snijden en in de hete olijfolie goudbruin bakken. De ui snipperen en mee bakken. Wat zout, peper en de kruiden er over strooien en het geheel met de wijn afblussen. De tomatenpasta en de bouillon er bij roeren en aan de kook brengen. De aardappelen en de tomaten in blokjes en de courgette in plakjes snijden en toevoegen. De soep 30 minuten afgedekt zachtjes laten pruttelen. - Lekker met Italiaanse bolletjes en een glas koele witte wijn.

Bronvermelding