Menu
'Dikke tomaten-kippensoep', van Alphons (Maaltijdsoep)
Ingrediënten
- 400 g kipfilet ........
Bereiden
400 g kipfilet
2 eetl olijfolie
1 ui
½ tl salie
1 glas rode wijn
½ l tomatenpasta (pak)
1 l kippenbouillon
4 aardappelen
2 vleestomaten
1 flinke courgette
zout
peper
-
De kipfilet in reepjes snijden en in de hete olijfolie goudbruin bakken. De ui snipperen en mee bakken.
Wat zout, peper en de kruiden er over strooien en het geheel met de wijn afblussen.
De tomatenpasta en de bouillon er bij roeren en aan de kook brengen.
De aardappelen en de tomaten in blokjes en de courgette in plakjes snijden en toevoegen.
De soep 30 minuten afgedekt zachtjes laten pruttelen.
-
Lekker met Italiaanse bolletjes en een glas koele witte wijn.