Menu
Aanrader van Matthijs - Tiramisu met chocolade
Ingrediënten
- 2,5 dl lauwe sterke koffie
- 6 eieren gescheiden
- 110 gram suiker
- 500 gram mascarpone
- 1 glas Licor 43
- 30 lange vingers
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 200 gram bittere chocolade
Bereiden
Klop de eidooiers met de suiker tot je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg al kloppend de mascarpone toe. Klop drie van de eiwitten stijf en schep die door het mascarponemengsel. Schenk de Licor 43 bij de koffie, doop er heel even een voor een de lange vingers in en leg ze op de bodem van de coupes. Smelt de chocolade au bain-marie. Bedek de lange vingers met het mascarponemengsel en voeg een laagje gesmolten chocolade toe. Maak op dezelfde manier een tweede laag, dek alles af met folie en zet het vijf uur in de ijskast. Strooi voor het serveren cacaopoeder over de desserts.
Materialen
1 schaal 6 coups 2 kommen 1 handmixer